20+1 DC comics facts (Μέρος 1)

21 Facts που ίσως να μην γνωρίζετε για τις ταινίες και τα comic της DC...

Fact #1 Από το 1964 μέχρι το 1973 ο Joker δεν εμφανίστηκε πουθενά σε κανένα comic.


Fact #2 Ο Michael Keaton απέρριψε προσφορά 15 εκατομμυρίων δολαρίων που του πρόσφερε η Warner, για να πρωταγωνιστήσει σε μια τρίτη ταινία Batman.


Fact #3 Ο Martian Manhunter κάποτε χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να θεραπεύσει την τρέλα του Joker.


Fact #4 Ο Joker κάποτε οδήγησε τον Batman σε μια παγίδα και νόμιζε ότι τον σκότωσε.  Ο Joker έκανε πλαστική εγχείρηση και έζησε σαν κανονικός άνθρωπος. Όταν όμως τελικά έμαθε ότι ο Batman είναι ζωντανός επέστρεψε στον παλιό του εαυτό.


Fact #5 Αν και ο Arrow δημιουργήθηκε 7 χρόνια από την ίδρυση της Dc, ο χαρακτήρας έκανε πάνω από 40 χρόνια για να αποκτήσει το δικό του comic.


Fact #6 Η μυστική ταυτότητα του Batman δεν είναι και τόσο μυστική. Συνολικά 11 άτομα ξέρουν ότι ο άνθρωπος πίσω από την μάσκα είναι ο Bruce Wayne.


Fact #7 Αν και ο Superman έχει τον τίτλο του πιο γνωστού υπερήρωα στον κόσμο, ο Batman έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες εμφανίσεις οι οποίες είναι 650.


Fact #8 Ο Batman έχει πάντα ένα δαχτυλίδι από κρυπτονύτη στην ζώνη του, το οποίο του το έχει δώσει ο ίδιος ο Superman σε περίπτωση που γίνει εχθρικός και χρειαστεί να μονομαχήσουν.


Fact #9 Ο Joker αρχικά ήταν ένας χαρακτήρας που σχεδιάστηκε για να πεθάνει στην πρώτη του εμφάνιση στα Batman comics. Τελικά ένας από τους συντάκτες αποφάσισε να αλλάξει το σενάριο λίγο πριν την έκδοση του comic και να κάνει τον χαρακτήρα να επιβιώσει σε περίπτωση που τον χρειαστούν στο μέλλον.


Fact #10 Το μέταλλο από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα βραχιόλια της Wonder Woman μετονομάστηκαν από Amazonium σε Feminum το 1970 στην τηλεοπτική σειρά.


Fact #11 Το κτίριο στο οποίο μένει ο Clark Kent αλλά και η εταιρεία που δουλεύει, ανήκουν στον Bruce Wayne.


Fact #12 Το 1996 Marvel και DC έβγαλαν μια crossover σειρά comics όπου συνδυάζονται ο Batman και ο Wolverine σε έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Dark Claw.


Fact #13 Η Harley Queen πρωτοεμφανίστηκε στο τηλεοπτικό Batman: The animated series. Λόγω της δημοφιλίας της αργότερα εισήχθη ο χαρακτήρας και στα comics.


Fact #14 Ο Bane (εχθρός του Batman) κάποτε έσωσε μια ομάδα πολιτών, αλλά τους είπε να πουν στην αστυνομία ότι τους έσωσε ο Batman.


Fact #15 Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του Joker, ο Heath Ledger έμεινε μόνος του για ένα μήνα σε ένα δωμάτιο, δοκιμάζοντας και προβάροντας την φωνή του. Επιπλέον κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο κατέγραψε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Joker.


Fact #16 Ένας από τους εχθρούς του Aquaman ο Black Manta, έγινε κακός μόνο και μόνο επειδή ο Aquaman δεν κατάφερε να τον σώσει όταν τον είχαν αιχμαλωτίσει πειρατές.


Fact #17 Το αρχικό όνομα του "Deathstroke" ήταν "Deathstroke the Terminator".


Fact #18 Όσο περίεργο και αν ακούγεται ο "κρυπτονύτης" εφευρέθηκε επειδή ο αρχικός ηθοποιός που έκανε την φωνή του Superman, έπρεπε να απουσιάζει για κάποιο καιρό από τα γυρίσματα. Έτσι εφηύραν τον κρυπτονύτη ώστε να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να αρρωστήσουν τον Superman.


Fact #19 Το 1970 υπήρχε στα σκαριά η ιδέα ο Green Lantern και η Wonder Woman να γίνουν ζευγάρι. Τελικά η DC δεν υλοποίησε αυτή την ιδέα παρόλο που έλαβε κάποια mail από fans οι οποίοι την υποστήριζαν.


Fact #20 Το δαχτυλίδι του Green Lantern δεν έχει δύναμη απέναντι σε οτιδήποτε κίτρινο. Έτσι ο Batman και ο Robin κάποτε έβαψαν τους εαυτούς τους αλλά και ένα ολόκληρο δωμάτιο κίτρινο, ώστε να τον αντιμετωπίσουν.


Fact #21 Το "The Dark Knight" ήταν η πρώτη ταινία Batman που δεν ακούστηκε καθόλου η λέξη "Batman".


Σας άρεσαν τα παραπάνω Facts; Πόσα από αυτά ξέρατε; Μείνετε συντονισμένοι έρχεται και το Μέρος 2ο...