18 Facts για το Game of Thrones


18 ενδιαφέροντα Facts που κάθε φαν του Game of Thrones θα πρέπει να ξέρει ...

Είναι η σειρά φαινόμενο, που έχει κερδίσει στρατό από fans και διατηρεί το ενδιαφέρον των θεατών της αμείωτο, καθώς με το τέλος της κάθε σεζόν ανυπομονείς μόνο να αρχίσει η επόμενη! Παρακάτω είναι κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα της σειράς....


Fact #1 Οι δράκοι της Daenerys πήραν τα ονόματά τους από τρεις ανθρώπους που έχασε στη ζωή της. Ο Drogon, ο μεγαλύτερος δράκος από τους τρεις, πήρε το όνομά του από τον άντρα της, Khal Drogo. Ο Rhaegal ονομάστηκε έτσι από τον αδερφό της, Rhaegar Targaryen, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Robert Baratheon κατά την εξέγερση του δεύτερου.Ο τρίτος, ο Viserion, έχει το όνομα του μισητού αδερφού της Viserys. Όπως η ίδια είπε " Ο Viserys ήταν σκληρός και αδύναμος και φοβισμένος, παρόλα αυτά όμως ήταν αδερφός μου. Ο δράκος μου θα κάνει αυτά που ο αδερφός μου δε μπορούσε."


Fact #2 Τα μέλη του συγκροτήματος Coldplay είναι μεγάλοι θαυμαστές της σειράς και ιδιαίτερα ο ντράμερ τους, Will Champion, ο οποίος κιόλας έπαιξε σε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα επεισόδια, στο "Red Wedding".


Fact #3 Η καρδιά του αλόγου, που έφαγε η Daenerys για τον Khal Drogo στην πραγματικότητα ήταν μια μάζα 1,3 κιλών από gummy bear.


Fact #4 Το επεισόδιο "Red Wedding" είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Το 1940 ένας Σκωτσέζος βασιλιάς κάλεσε τους αρχηγούς του Clan Douglas σε συμπόσιο, όπου ο βασιλιάς σφαγίασε όλους τους αρχηγούς. Εκείνη τη μέρα σερβιρίστηκε το κεφάλι ενός μαύρου ταύρου ως σύμβολο του Black Dinner.


Fact #5 Οι χαρακτήρες από ευγενείς οικογένειες συχνά φορούν ενδυμασίες με τη σφραγίδα του οίκου τους πάνω. Η Cersei σχεδόν πάντα εμφανίζεται να φοράει κοσμήματα με λιοντάρια. Η προσθήκη αυτή δεν γίνεται πάντα αντιληπτή από τον θεατή, όπως για παράδειγμα το ότι το μπλε φόρεμα της Daenerys, που φορούσε στην τρίτη σεζόν ήταν κεντημένο με τέτοιο τρόπο ώστε η υφή του να μοιάζει με λέπια δράκου.


Fact #6 Η ιδέα για τη δημιουργία του Game of Thrones ήρθε στον George R. R. Martin από τις χελώνες του. Όπως είπε: " Τις σκεφτόμουν όλες ως ιππότες και βασιλιάδες και επινοούσα ιστορίες σχετικά με το πώς σκότωνε η μια την άλλη, το πώς πρόδιδε η μια την άλλη και πώς πολεμούσαν για το βασίλειό τους. Οπότε, το Game of Thrones ξεκίνησε από χελώνες".


Fact #7 Ένα αντίγραφο του σπαθιού του Gandalf , Glamdring, από την τριλογία Lord of the Rings και Hobbit, βρίσκεται δίπλα από το κέντρο του Σιδηρούν Θρόνου.


Fact #8 Ο Maester Aemon Targaryen στα βιβλία εμφανίζεται τυφλός. Στη σειρά τον υποδύεται ο Peter Vaughan, που στην πραγματικότητα πάσχει από μερική τύφλωση.


Fact #9 Στο Westeros τα νόθα παιδιά από ευγενείς όμως οικογένειες αποκτούν επώνυμα διαφορετικά των πατέρων τους, ανάλογα με την περιοχή όπου γεννήθηκαν π.χ. Στο Reach- Flowers, στα Westerlands-Hill, στα Iron Islands- Pyke, στα Riverlands-Rivers, στο Dorne- Sand, στον Βορρά-Snow, στην Κοιλάδα-Stone, στα Stormlands-Storm, στα Crownlands-Waters.



Fact #10 Η Rose Leslie (Ygritte) είναι απόγονος του Charles II της Αγγλίας.



Fact #11 Όταν ο George R. R. Martin ερωτήθηκε για τους βιασμούς και τη γενική βία στη σειρά απάντησε "η πραγματική φρίκη της ανθρώπινης ιστορίας δεν προέρχεται από orc και άρχοντες του σκότους, αλλά από τους ίδιους μας τους εαυτούς".



Fact #12 Το 2014, η βασίλισσα Ελισάβετ II και ο πρίγκιπας Φίλιππος επισκέφτηκαν τα σκηνικά στα Paint Hall Studiow. Γνώρισαν από κοντά κάποιους από τους ηθοποιούς και τους παρουσιάστηκε μια μινιατούρα του Iron Throne. Η βασίλισσα αρνήθηκε να καθήσει στον Θρόνο, καθώς η μονάρχης της Αγγλίας απαγορεύεται να κάτσει σε ξένο θρόνο, ακόμα και σε φανταστικό.



Fact #13 Η Oona Chaplin (Talisa) είναι η εγγονή του Charlie Chaplin.




Fact #14 Το Arya είναι το πιο δημοφιλές και πιο ραγδαία αυξανόμενο όνομα που δίνεται σε μωρά, λογικά εξαιτίας του Game of Thrones.



Fact #15 Η τραγουδίστρια Lily Allen είχε γράψει ένα ατιμωτικό τραγούδι για τον μικρό αδερφό της, τον οποίο θεωρούσε "χαμένο" εξαιτίας της συμπεριφοράς και των συνηθειών του. Ο άνθρωπος αυτός σήμερα έχει μια πετυχημένη καριέρα στην ηθοποιία, υποδυόμενος τον Theon Greyjoy.



Fact #16 Ο Kristian Nairn (Hodor) είναι ένας πετυχημένος DJ, που μάλιστα έχει συνεργαστεί με τον Calvin Harris.

Fact #17 Η Sibel Kekilli (Shae) ήταν πορνοστάρ με το καλλιτεχνικό όνομα Dilara,


Fact #18 Για τις ανάγκες της σειράς ζητήθηκε από γλωσσολόγο να φτιάξει τη γλώσσα των Dothraki, αποτελούμενη από 1800 λέξεις.