Top 10 ταινίες με εξωγήινους

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες με εξωγήινους; Δείτε την λίστα που ακολουθεί...


#10 Edge of Tomorrow (2014)
Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά.

#9 District 9 (2009)
Εξωγήινοι έρχονται να εποπτεύσουν τη γη και χαλάει το διαστημόπλοιό τους, αφήνοντας τους να υπερίπτανται του Γιοχανεσμπουργκ. Ανθρωπιστικές οργανώσεις πιέζουν τις κυβερνήσεις και εκείνες τους τοποθετούν σε ένα δικό τους στρατόπεδο συγκέντρωσης, απομονωμένους από την κανονική κοινωνία.

#8 Knowing (2009)
Ο Καθηγητής του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ. John Koestler βρίσκει τον τρόπο να αποκωδικοποιήσει μια μυστηριώδη λίστα με τους αριθμούς από μια χρονοκάψουλα. Οι αριθμοί, ανακαλύπτει ότι είναι κρυφές ημερομηνίες που προειδοποιούσαν στο παρελθόν και προφητεύουν στο μέλλον για μεγάλες καταστροφές. Τελικός στόχος του τώρα είναι να αποτρέψει την απόλυτη καταστροφή.

#7 E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
O 11χρονος Έλιοτ μια βραδιά θα ακούσει ένα περίεργο θόρυβο στην αποθήκη του σπιτιού του. Προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι θα πλησιάσει αλλά από το φόβο του θα τρομάξει. Οι φίλοι του θα προσπαθήσουν να τον πείσουν ότι ήταν απλά ένα ζώο. Αλλά εκείνος πιστεύει ότι είδε κάτι διαφορετικό. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι την προηγούμενη νύχτα ένα παράξενο ιπτάμενο όχημα βρέθηκε στο δάσος κοντά στο σπίτι του.Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ταινία γεμάτη παιδική αφέλεια (με την καλή την έννοια) και νοσταλγία για πιο αθώες εποχές.

#6 Predator (1987)
Έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια επικίνδυνη αποστολή σε μια ασιατική ζούγκλα, μια ομάδα αμερικανών κομάντο αρχίζει να δέχεται επιθέσεις από έναν εξωγήινο κυνηγό, ο οποίος παίρνει τα κρανία των θυμάτων του σαν τρόπαια.

#5 Signs (2002)
Ο κληρικός Γκράχαμ Ες εγκαταλείπει το λειτούργημά του μετά το θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο ατύχημα και εγκαθίσταται μαζί με την οικογένειά του στην επαρχία Μπακς στην Πενσιλβάνια. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα ανεξήγητο φαινόμενο: γεωμετρικοί κυκλικοί σχηματισμοί ακτίνας 150 μέτρων εμφανίζονται ξαφνικά στα χωράφια του! Το μυστήριο συνεχίζεται και, ανίκανοι να αντιδράσουν, παρακολουθούν τη ραγδαία εξάπλωσή του σε διάφορα σημεία στον πλανήτη...


#4 Independence Day (1996)
Στις 2 Ιουλίου, δυο μέρες πριν από τη μεγάλη αμερικανική γιορτή της Ανεξαρτησίας, οι παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες βυθίζονται στο χάος, λόγω μιας μυστηριώδους ατμοσφαιρικής παρεμβολής. Σύντομα διαπιστώνεται ότι κάποιο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη γη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα γιγάντιο διαστημόπλοιο, το οποίο πιλοτάρουν εκδικητικά εξωγήινα όντα.


#3 Alien (1979)
Η ταινία διαδραματίζεται το έτος 2122, όταν το εμπορικό διαστημόπλοιο με το όνομα «Νοστρόμο» προσεδαφίζεται σε έναν κοντινό πλανήτη, προκειμένου το πλήρωμα του να ερευνήσει την πηγή κάποιου επαναλαμβανόμενου σήματος που λαμβάνει. Το πλήρωμα ανακαλύπτει εκατοντάδες αυγά επωασμένα από κάποιο άγνωστο είδος οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, κάποιο από τα αυγά εκκολάπτεται και ένα εξωγήινο πλάσμα προσκολλάται στο πρόσωπο ενός άνδρα του πληρώματος. Οι συνάδελφοι του τον μεταφέρουν πίσω στο Νοστρόμο, μη γνωρίζοντας πως αυτό το πλάσμα εξελίσσεται σε δολοφονικό ον, που έχει σκοπό να εξοντώσει όλο το πλήρωμα.


#2 Avatar (2009)
Ο Cameron δημιούργησε απ΄το μηδέν έναν μοναδικό, πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό εξωγήινο κόσμο και η ταινία του περνάει οικολογικά και αντιπολεμικά μηνύματα. Τα ειδικά εφέ νέας γενιάς, μας μεταφέρουν σε έναν θεαματικό κόσμο πέρα από κάθε φαντασία, όπου ένας απρόθυμος ήρωας ξεκινά ένα ταξίδι λύτρωσης και εξερεύνησης, καθώς ηγείται μιας επικής μάχης προκειμένου να σώσει έναν πολιτισμό.


#1 War of the Worlds (2005)
Ο Ray Ferrier ζει στο Νιου Τζέρσεϋ, αποξενωμένος από την οικογένειά του. Μια μέρα το απροσδόκητο συμβαίνει. Η ζωή της μικρής πόλης ταράζεται βίαια από την άφιξη καταστροφικών εισβολέων από μακρινούς πλανήτες. Την ίδια στιγμή που οι εισβολείς οργώνουν τη χώρα μέσα από ένα κύμα μαζικών καταστροφών και βίας, ο Ray προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει τα παιδιά του. Η ταινία είναι εντυπωσιακή, σκοτεινή, με απίστευτη ατμόσφαιρα...