Marvel vs Dc




Αγαπημένη εταιρία super-ηρώων;; Marvel ή Dc;;

H Marvel είναι αμερικανική εκδοτική εταιρεία κόμικς, από της διασημότερες στον κόσμο. Οι χαρακτήρες της είναι πασίγνωστοι, με κυριότερους τον Spider-man τους X-Men, τους Fantastic Four, τον Hulk, τον Iron Man, τον Captain America και πολλούς άλλους. Αποτελεί κομμάτι της μητρικής εταιρείας Marvel Entertainment. Ιδρύθηκε από τον Martin Goodman το 1939 με το όνομα τότε Timely Comics. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 πήρε το σημερινό της όνομα  με την δημιουργία του 1ου περιοδικού Fantastic Four από τους Stan Lee και Jack Kirby. Ακολούθησε η σταδιακή δημιουργία όλο και περισσότερων σούπερ-ηρώων που αποτελούν το ονομαζόμενο Marvel Universe.
Spider-Man ο ποιο διάσημος χαρακτήρας της Marvel.



H DC Comics η οποί
α ιδρύθηκε το 1934 ως National Allied Publications είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά για τα αμερικανικά κόμικς και τα συναφή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα DC Comics παράγουν υλικό που διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό γνωστών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash κ.α. Τα αρχικά "DC" προήλθαν από τη δημοφιλή σειρά της εταιρείας, "Detective Comics", στην οποία έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Batman.

Batman ο ποιο διάσημος χαρακτήρας της Dc.
Μιας και οι δύο εταιρίες εστιάζουν στον κόσμο των super ηρώων είναι φυσιολογικό να υπάρχει σύγκριση.

Round 1: Χαρακτήρες
World Versus - side Marvel
The Avengers
Είναι πολύ δύσκολο να γίνει σύγκριση κάθε χαρακτήρα της Marvel με τον αντίστοιχο της Dc. Και οι δύο εταιρίες έχουν πολύ καλούς χαρακτήρες και θα ήταν άδικο να πούμε ότι κάποια υστερεί σε αυτό τον τομέα έναντι της άλλης. Οπότε όπως καταλαβαίνεται ο πρώτος γύρος είναι ισόπαλος.
World Versus - side DC Comics
The Justice League

Marvel 1- Dc 1

Round 2: Πρωτοπορία
Ναι η Dc ήταν η πρωτοπόρος με τους υπερ-ήρωες, με πρώτο της ήρωα τον Superman, τον Ιούνιο του 1938. Η Marvel εισήγαγε τον πρώτο της ήρωα (Sub-Mariner) τον Απρίλιο του 1939 (λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα).  Όπως και να έχει η Dc άνοιξε την αυλαία για τον κόσμο των σούπερ-ηρώων και για αυτό ο γύρος αυτός της ανήκει δικαιωματικά

Marvel 1- Dc 2

Round 3: Comic
Τα comic των 2 εταιριών έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Marvel και Dc έχουν εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο. Στα comics της η DC έχει τους εμβληματικούς πασίγνωστους ήρωες που ακόμα και αυτοί που δεν διαβάζουν comic τους γνωρίζουν. Τα Marvel Comics θα λέγαμε ότι ξεχωρίζουν για το ατελείωτο καστ των X-Men, τις ατάκες του Iron Man, τον ζήλο του Spider-Man αλλά και την ανθρώπινη του διάσταση ως Πίτερ Πάρκερ. Δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο το γεγονός ότι όλοι μαζί ως Avengers δεν είναι τέλειοι, έχουν προβλήματα όπως και η κάθε παρέα απλών ανθρώπων. Με λίγα λόγια η Marvel έχει ήρωες που πέρα από υπερδυνάμεις έχουν αδυναμίες, προβλήματα, μπελάδες, μια ζωή σαν την δική μας. Έτσι όσον αφορά τα comic η Marvel κερδίζει τον γύρο.

Marvel 2- Dc 2

Round 4: Animation
Όσον αφορά της animated ταινίες θα λέγαμε ότι της Dc είναι καλύτερες με τα Justice League: The Flash Point Paradox και Dark Knight να κάνουν την διαφορά. Η Marvel έχει κάνει animated ταινίες αλλά πιο πολλά cartoon. Όπως και να ναι οι διαφορές είναι μικρές αλλά νικητής σε αυτό τον γύρο είναι η Dc

Marvel 2- Dc 3

Round 5: Κινηματογραφικές Ταινίες
Από το 2009 που η Walt Disney Company την  απέκτησε, η Marvel Entertainment έχει πάρει τα πάνω της και έχει κυκλοφορήσει μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες όπως η τριλογία Iron Man, The Avengers, Guardians of the Galaxy κ.α  Η Marvel έχει καλές ταινίες (με εξαίρεση ελάχιστες, βλέπε Ghostrider) και πολλές ταινίες. Έχει το δικό της οργανωμένο universe και έχει βγάλει ή πρόκειται να βγάλει ταινία ακόμα και για τον κάθε ξεχασμένο σούπερ-ήρωα της.

Πέραν από τις παλιές ταινίες της DC που με εξαίρεση τα Batman οι υπόλοιπες δεν έκαναν καμία μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία χρόνια γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να έχει το δικό της cinematic universe με το πολυαναμενόμενο Batman v Superman: Dawn of Justice το 2016 καθώς και άλλες 9 ταινίες που έχουν ανακοινωθεί τα επόμενα χρόνια. Ως τότε νικητής σε αυτή την κατηγορία είναι ξεκάθαρα η Marvel!

Marvel 3- Dc 3


Εσείς ποια από τις δύο εταιρίες προτιμάτε; 

Ακολουθεί ψηφοφορία.