Gandalf vs Dumbledore

Η επικότερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο μάγων...

Και οι δύο αυτοί οι μάγοι είχαν μεγάλη δύναμη στην ιστορία τους. Πρόκειται για δύο μεγάλους χαρακτήρες οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την πλοκή της κάθε ιστορίας.

Ποιος όμως από τους δύο είναι πραγματικά καλύτερος μάγος; 

Round 1: Ηθοποιός που υποδύεται τον χαρακτήρα
O Gandalf είναι χαρακτήρας από τα μυθιστόρημα φαντασίας του Άγγλου συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Τον είδαμε να ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη μέσα από την τριλογία του Άρχοντα των δαχτυλιδιών άλλα και πιο πρόσφατα στην τριλογία The Hobbit. Τον χαρακτήρα ενσάρκωσε ο ηθοποιός Ian McKellen. Ο Gandalf είναι αλήτης αλλά έχει και την μαλακή του πλευρά, ακροβατεί εύστροφα ανάμεσα στους ρόλους του φίλου, σύμβουλου και αρχηγού.

Ο Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Harry Potter της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι διευθυντής της Σχολής Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια. Πήρε σάρκα και οστά το 2001 με την πρώτη ταινία Harry Potter να κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο. Τον χαρακτήρα υποδύθηκε ο ηθοποιός Michael Gambon. Είναι μυστικοπαθείς και μοιάζει εξαντλημένος. Χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρει κανείς απαντήσεις στα λεγόμενα του..

Για να λέμε την αλήθεια θα προτιμούσαμε τον Γκάνταλφ τουΜακΚέλεν περισσότερο σαν προστάτη και οδηγό μας σε ένα ταξίδι.

Gandalf 1 - Dumbledore 0

Round 2: Μαγικές δυνάμεις
Ο Γκάνταλφ  δεν χρησιμοποιεί τη μαγεία του για άμεση παρέμβαση, και ως εκ τούτου ποτέ δεν δημιουργεί κάτι το συνταρακτικό. Πάντως χρησιμοποιεί το ξύλο του σαν φακό,  δημιουργεί πεδίο ισχύος για να ωθήσει τους ανθρώπους, και να εκτελέσει εξορκισμούς. Επίσης, είναι σε θέση να επικοινωνεί με τα ζώα.

Αντιθέτως, ο Ντάμπλντορ χρησιμοποιεί το ραβδί του για να δημιουργήσει απίστευτα μαγικά κατορθώματα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου αντικειμένων και όλων των στοιχείων. Είναι επίσης σε θέση να δημιουργεί πεδίο και να ωθεί τους ανθρώπους, και μόνο ο περιορισμός του είναι ότι αρνείται να ρίξει κάποιες από τις ασυγχώρητες κατάρες.

Έτσι όσον αφορά τις μαγικές δυνάμεις και την εφαρμογή τους ο Ντάμπλντορ ξεπερνά τον Gandalf και κερδίζει αυτόν τον γύρο!

Gandalf 1 - Dumbledore 1

Round 3: Εμπειρία και γενναιότητα
Ενώ έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι ο Ντάμπλντορ είναι πιο ισχυρός όταν πρόκειται για εφαρμογή μαγείας, η οποία διοχετεύεται μέσω του ραβδιού του, ο Gandalf έχει περάσει τη ζωή του στο δρόμο προστατεύοντας τον κόσμο της Μέσης Γης και πολεμώντας το κακό. Είναι μοναδικός στο να χειρίζεται το σπαθί του στη μάχη. Αυτό τον κάνει πιστοποιημένα badass, καθώς παρά την ηλικία του, συμμετέχει ενεργά στης μάχες καβάλα στο άλογο του!

Δυστυχώς για τον Ντάμπλντορ, έχει περάσει πάρα πολύ χρόνο στο πόστο του ως διευθυντής της Σχολής Χόγκουαρτς. Έτσι ο Gandalf  παίρνει τον πόντο αυτού του γύρου και κάνει το 2-1..

Gandalf 2 - Dumbledore 1

Round 4: Εχθροί
Ένας ήρωας είναι τόσο καλό όσο ο εχθρός που αντιμετωπίζει. Gandalf αντιμετωπίζει τον Sauron, καθώς και τον πρώην μέντορα και φίλο του Σάρουμαν. Ο Ντάμπλντορ αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή του κακού, λόγω της εμμονής του Voldermort για την καθαρότητα του αίματος στο μαγικό κόσμο, που ελπίζει να επιτύχει με την βοήθεια κάποιον κακών μάγων και μαγισσών.

Το σχέδιο του Voldermort δεν είναι η γενοκτονία, έτσι ο γύρος ανήκει στον Gandalf, για την αντιμετώπιση ενός πιο απειλητικού και αμείλικτου εχθρού, του οποίου η δύναμη πραγματικά φτάνει παντού και απειλεί τους πάντες.

Gandalf 3 - Dumbledore 1

Round 5: Βοήθεια στον ήρωα
Τόσο ο Γκάνταλφ όσο και  ο Ντάμπλντορ είναι οι εγκέφαλοι των ταινιών τους. Ωστόσο, τα σχέδιά τους, εξαρτώνται από το εάν ένα παιδί διαλύσει το κακό. Ο Gandalf εμπιστεύεται το ένα από τα δαχτυλίδια στο Φρόντο, ο οποίος πρέπει να κάνει ένα ταξίδι για να καταστρέψει το κακό στην πηγή του.

Ο μαθητής του Ντάμπλντορ, ο Χάρι προορίζεται για να σώσει τον κόσμο καταστρέφοντας και τους 7 πεμπτουσιωτές έτσι ώστε να μπορεί να αγωνιστεί στα ίσια τον Voldermort.

Ενώ θαυμάζουμε τον Ντάμπλντορ για την επίλυση των γραφειοκρατικών και δικαστικών εμποδίων για τον Χάρι, ο Γκάνταλφ θυσίασε λίγο πολύ τον εαυτό του και οδήγησε μια ολόκληρη μάχη.

Gandalf 4 - Dumbledore 1

Οι γνώμες διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο. Εσείς τι έχετε να πείτε;

Ακολουθεί ψηφοφορία.