Android vs iOS

Σήμερα η μεγάλη κόντρα για το καλύτερο λογισμικό σε smartphones και tablets..

INFO:

Το iOS είναι λογισμικό για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc. Αρχικά παρουσιάστηκε το 2007 για το iPhone. Σήμερα το iOS έχει εκατομμύρια πιστούς οπαδούς ανά τον κόσμο ενώ εντύπωση προκαλεί το ότι η Apple δεν δίνει την άδεια για την εγκατάσταση του λογισμικού iOS σε συσκευές που δεν είναι κατασκευής Apple.

iPhone 6s. To πιο πρόσφατο μοντέλο με iOS
Το Android είναι λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας το οποίο τρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού Linux. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Google και αργότερα από την Open Handset Alliance. Η πρώτη παρουσίαση της πλατφόρμας Android έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2007. Σήμερα η περισσότερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας τρέχουν Android όπως της Samsung, LG, Sony κ.α


Android Smartphones.


VERSUS:
Δεν θα αναφέρουμε καθόλου το κόστος των εκάστοτε συσκευών μιας και σε αυτό το versus συγκρίνουμε το λογισμικό σαν λογισμικό μόνο.

Round 1: Καλύτερο UI-Λιγότερο lag
Παλιότερα τα Android smarthphones είχαν user interface περίπλοκο και όχι τόσο ελκυστικό και φιλικό με τον χρήστη. Το ios από την άλλη ήταν και είναι πιο προσιτό, σταθερό και όμορφο. Όσον αφορά τα κολλήματα οι συσκευές Android και οι ειδικότερα οι οικονομικότερες έχουν αρκετό lagging σε σημείο εκνευρισμού. Οι ακριβότερες και μεγάλες ναυαρχίδες με android πλέον έχουν εκμηδενίσει το lagging. Ωστόσο οι apple συσκευές από τα πρώτα μοντέλα ανταποκρίνονταν καλύτερα και σπάνια κολλούσαν.

Android 0 - iOS 1

Round 2: Εφαρμογές
Πλέον οι περισσότερες εφαρμογές για smartphone και tablets είναι διαθέσιμες και για δύο λειτουργικά συστήματα. Όμως στα iOs οι εφαρμογές είναι ακριβότερες και λιγότερες στο σύνολο τους. Επιπλέον οι περισσότερες εφαρμογές είναι επί πληρωμή σε σχέση με το android και λιγότερες είναι δωρεάν.

Android 1 - iOS 1

Round 3: Αναβαθμίσεις
Οι iOS συσκευές παίρνουν συχνότερα αναβαθμίσεις καθώς γίνεται αξιόλογη προσπάθεια να διορθωθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στο λογισμικό. Επιπλέον ακόμα και οι παλαιότερες iOS συσκευές αναβαθμίζονται σε αντίθεση με τα android τα οποία αναβαθμίζονται μόνο οι πιο σύγχρονες συσκευές.

Android 1 - iOS 2

Round 4: Υποστήριξη σε περισσότερες συσκευές
Σύμφωνα με το idc.com, το Android κατέχει το 84,4% της αγοράς σε νέες συσκευές, ενώ το iOS μόλις το 11,7% (και άλλο 3% το Windows Phone).
Το iOS έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι διατίθεται αποκλειστικά για Apple συσκευές. Πολλές υπηρεσίες λειτουργούν μόνο μεταξύ αυτών των συσκευών όπως ο διαμοιρασμός αρχείων μέσω bluetooth. Σε αντίθεση οι υπηρεσίες του android λειτουργούν μεταξύ όλων των android συσκευών άσχετα από την κατασκευάστρια εταιρία.

Android 2 - iOS 2

Round 5: Πιο παραμετροποιήσιμο
Τo Android λογισμικό είναι περισσότερο παραμετροποιήσιμο σε σχέση με το iOS. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από το γεγονός ότι κάθε εταιρία κάνει τις δικές τις τροποποιήσεις στο λογισμικό, με αποτέλεσμα η ίδια έκδοση λογισμικού να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Επιπλέον μέσω των ρυθμίσεων και ειδικών εφαρμογών στο Play Store ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει την συσκευή στα μέτρα του.

Android 3 - iOS 2

WINNER: ANDROID


Ποιο είναι κατά την άποψη σας καλύτερο λογισμικό για συσκευές τεχνολογίας;

Ακολουθεί ψηφοφορία.