Walking Dead vs Game of Thrones



Καλύτερη σειρά φαντασίας;;

Το Walking Dead είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά τρόμου που αναπτύχθηκε από τον Frank Darabont , με βάση τη σειρά κόμικς του Robert Kirkman , Tony Moore και ο Charlie Adlard. Επικεντρώνεται στον αγώνα για επιβίωση του πρωταγωνιστή Rick Grimes (Andrew Lincoln) καθώς και των άλλων χαρακτήρων  που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα νέο , αποκαλυπτικό κόσμο που κατακλύζεται από ζόμπι.



Η σκηνές μάχης μεταξύ των επιζώντων και των ζόμπι είναι καλογυρισμένες και άψογα μονταρισμένες. Η εξέλιξη σε κάνει να έχεις τρομερή αγωνία και άγχος για το μέλλον των πρωταγωνιστών.

Η σειρά έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στο το κανάλι AMC τον Δεκέμβριο του 2010 και απέσπασε καλές κριτικές, βραβεύσεις  και έκανε τεράστια νούμερα τηλεθέασης αφού κάθε επεισόδιο που προβάλετε έχει δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές.


Το Game of Thrones είναι μία αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Η προβολή της άρχισε τον Απρίλιο του 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.




Στο Game of Thrones δεν υπάρχει βασικός χαρακτήρας, τα γεγονότα τρέχουν ταυτόχρονα για όλους τους χαρακτήρες και κάθε εξέλιξη επηρεάζει τον κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο. Οι ερμηνείες είναι άψογες και το φινάλε της κάθε season ανατρεπτικό.

Προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο ενώ οι τηλεθεατές ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια σε κάθε επεισόδιο. Σύμφωνα με το IMDb είναι η δεύτερη καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στήριξη των τηλεθεατών, τις αμέτρητες βραβεύσεις και τις διθυραμβικές κριτικές.


Round 1: Δράση
Και οι δύο αυτές σειρές μας έχουν προσφέρει κάποιες αξέχαστες στιγμές δράσης. Τα επεισόδια του The Walking Dead στην πλειοψηφία του έχουν σκηνές μάχης με τους Walkers. Σε αντίθεση στο Game of Thrones πολλά επεισόδια δεν έχουν καθόλου μάχες και ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι να σε προετοιμάσουν για το επόμενο επεισόδιο. Έτσι σε αυτό τον γύρο ο νικητής είναι ξεκάθαρα το The Walking Dead!

Walking Dead 1- Game of Thrones 0

Round 2: Πλοκή
Η πλοκή στις δύο αυτές σειρές είναι τελείως διαφορετική. Στο The Walking Dead τα γεγονότα διαδραματίζονται στο μέλλον ενώ στο Game of Thrones σε μια παλαιότερη εποχή. Το Walking Dead μας έχει κερδίσει πολλές φορές με τον αγώνα για επιβίωση, ιδιαίτερα στους πρώτους κύκλους. Όμως στο Game of Thrones το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση το καθιστούν κλάσης ανώτερο σε αυτή την κατηγορία.

Walking Dead 1- Game of Thrones 1

Round 3: Χαρακτήρες
Οι δύο αυτές σειρές έχουν αγαπηθεί για τους χαρακτήρες τους. Είναι όλοι τους εκπληκτικοί και για αυτό δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι προτιμάμε κάποιους περισσότερο. Έτσι λοιπόν αυτός ο γύρος ανακηρύσσεται ισόπαλος!

Walking Dead 2- Game of Thrones 2

Round 4: Ανατροπές
Στο The Walking Dead έχουμε δει ανατροπές αρκετές φορές μιας και σε κάθε σεζόν όλο και κάποιος θα πέσει θύμα των Walkers. Κάποιες φορές το περιμένουμε ποιος θα "δαγκωθεί" κάποιες όχι. Από την άλλη στο Game of Thrones έχουμε δει τους πιο ισχυρούς και παντοδύναμους να πέφτουν και τους πιο αδύναμους να ανεβαίνουν, οι βασικοί πρωταγωνιστές να πεθαίνουν και τους κακούς να νικάν. Είναι η σειρά των ανατροπών και δύσκολα θα πέσει από τον θρόνο της σε αυτόν τον τομέα.

Walking Dead 2- Game of Thrones 3

Οι δύο σειρές έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό και κάθε επεισόδιο γίνεται λόγος συζήτησης στις παρέες ανά τον κόσμο. Κάθε σειρά έχει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς αλλά υπάρχουν και αυτοί που απολαμβάνουν και τις δύο με εξίσου τον ίδιο θαυμασμό. Αν θα έπρεπε να επιλέξετε μια από τις δύο, ποια θα διαλέγατε;


Ακολουθεί ψηφοφορία. Κάντε like για περισσότερα ΕΔΩ!